14 jul. 2017

Alfa Romeos nye SUV scorer topkarakter i crashtest

Alfa Romeo Stelvio har for nylig gennemgået testprogrammet hos sikkerhedsorganisationen Euro NCAP. Her opnåede italienernes nye SUV de prestigefyldte 5 stjerner med en flot score på hele 97 % i kategorien voksensikkerhed.

Alfa Romeos nye SUV scorer topkarakter i crashtest

Alfa Romeo Stelvio har for nylig gennemgået testprogrammet hos sikkerhedsorganisationen Euro NCAP. Her opnåede italienernes nye SUV de prestigefyldte 5 stjerner med en flot score på hele 97 % i kategorien voksensikkerhed.

En stribe nye bilmodeller har for kort tid siden været til eksamen i en række omfattende sikkerheds- og crashtest hos den uafhængige testorganisation Euro NCAP. Blandt dem var Alfa Romeo Stelvio, som er den italienske bilproducents nye SUV. Her blev Stelvio tildelt en topkarakter på fem ud af fem stjerner og med en samlet score på 97 ud af 100 i kategorien voksensikkerhed.

Scoren på 97 % var testens højeste resultat, og dermed kom den anmelderroste SUV tættest på et absolut topresultat i den test, der vedrører selve bilens beskyttelse af passagerene i tilfælde af et uheld. Her anerkendes Stelvio for at yde god beskyttelse af vitale dele af kroppen.

Det flotte resultat er opnået på baggrund af især to faktorer: indførelsen af en bred vifte af innovative sikkerhedssystemer samt effektiviteten af en helt ny platform, som blev indført med Alfa Romeo Giulia sidste år. Den udmærker sig ved at være lige så let, som den er stabil, blandt andet fordi den er konstrueret med udpræget brug af meget lette materialer som f.eks. kulfiber og aluminium.

Testen viste også, at forsæderne og nakkestøtterne yder rigtig god beskyttelse imod piskesmæld i tilfælde af påkørsel bagfra. Alfa Romeo Stelvio er desuden udstyret med et automatisk nødbremsesystem (AEB) som standard, og det øger sikkerheden markant. Det minimerer risikoen for kollisioner ved kø- og bykørsel, og systemet hjælper desuden med at få øje på fodgængere, der pludselig krydser kørebanen.

Udover den høje passive sikkerhed, som kommer fra den nye platform, er også den aktive sikkerhed i top med avanceret sikkerhedsudstyr, som blandt andet omfatter et helt nyt integreret bremsesystem (IBS). Det nye bremsesystem integrerer stabilitetskontrol og traditionel servobremse for øjeblikkelig bremserespons, og det reducerer bremselængden til et minimum.

Derudover er alle Stelvio udstyret med en avanceret og patenteret AlfaLink-affjedring og det mest direkte styretøj i klassen. Tilsammen giver det et fremragende vejgreb og en let styring af bilen - som igen giver meget høj køreglæde, der også sikrer hurtig og nem håndtering af bilen i en kritisk situation.

Den rummelige Alfa Romeo Stelvio kan opleves hos landets Alfa Romeo forhandlere og koster fra 618.000 kr. for en 2.2 diesel med 150 hk og automatgear.
___________________________________________________________________________________

 

Se den fulde test på EuroNCAPs hjemmeside:
https://www.euroncap.com/en/results/alfa-romeo/stelvio/27419

Alfa Romeo Stelvio pressebilleder i høj opløsning kan downloades på:
http://www.alfaromeopress.com/gallery/detail/1613

 

For yderligere information kontakt venligst:
Steffen Holm
Pressechef, FCA Denmark A/S
Mobil: 20 70 64 87
Email: steffen.holm@fcagroup.com
www.alfaromeopress.com
www.fcagroup.com